Tilmelding til arrangementer


_________________________

Dato for tilmelding kan ses i arrangementskalenderen

 Arrangementskalender for

Byhistorisk Selskab for Vejle 

Forår 2019

 

Onsdag den 20. februar kl. 19.00

i

foredragssalen på Vejle Bibliotek

 

 

 

 

 

Tilmelding ikke nødvendig!

 

Generalforsamling

Efter generalforsamlingen fortæller museumsinspektør Claus Fevile om Damhus-skatten, der er en fantastisk møntskat fra 800-årenes tidlige vikingetid. I efteråret 2018 udgravede arkæologerne fra Sydvestjyske Museer møntskatten lige uden for Ribe. Skatten består indtil videre af 262 mønter fra først i 800-årene. Det er Ribes mønter!

Claus Feveile er en af Danmarks allerdygtigste arkæologer inden for vikingetid og middelalder. Han fortæller i aftenens foredrag om det spektakulære fund, udgravningen, og giver eksempler på de de mange oplysninger, man kan trække ud af mønterne. Hvem møntede dem? Hvordan gjorde man, og hvor lang tid stod det på?

 

 

Tirsdag den 12. marts kl. 19.00

 Vejle Stadsarkiv

 

Tilmelding den 4. – 10. marts

 

 

Teaterliv i Vejle

I aftenens foredrag deler historikeren Poul Porskær Poulsen ud af sin store viden om teaterlivets udvikling i Vejle fra 1800-årenes første halvdel og indtil i dag. Det skulle give mulighed for sjove historier om teaterforestillinger og teatre - og et blik på den kulturelle udvikling i det hele taget.

 

 

Onsdag den 10. april kl. 19.00

Vejle Stadsarkiv

 

 

 

 

Tilmelding den 1. april - 7. april

 

Til evig ihukommelse

En bys kirker og brugen af dem gennem tiden kan fortælle megen spændende historie. De danske kirker var f.eks. et godt rum for vores forfædre, når de ønskede at fremhæve deres egen betydning for samtiden og for fremtiden. Det gjorde de bl.a. via donationer til kirken. der er dog stor forskel på, hvordan kirkerne blev brugt afhængig af tid og sted.

I aftenens foredrag fortæller museumsleder Karsten M. Sørensen fra Museerene i Fredericia om kirkerne i Vejle, Kolding, Fredericia og Horsens, og giver et billede på, hvordan byhistorie kan fortælles på en ny måde ud fra kirkerne.

 

Torsdag den 9. maj kl. 19.00

 

Vi mødes på Vejle Stadsarkiv og går derfra sammen ud på byvandringen

 

Tilmelding den 29. april – 5. maj

 

En musikhistorisk byvandring

Forfatterne til "Musikhistoriske Byvandringer i Vejle", Jørgen Gram Christensen og Flemming Hundevad Meng, inviterer på en spændende byvandring rundt i Vejles gader og stræder forbi en række af de steder, som de fortæller om i deres udgivelse. Så tag spadsereskoene på og kom med ud og hør fortællingerne om de spændede lokaliteter og deres beboere, som har sat deres præg på Vejles musikliv.