Skål i historie!

Øllet har gennem historien spillet en kolossal rolle i hverdagslivet. Fra de ældste tider til et stykke ind i 1900-tallet drak alle øl – også børn. Dengang handlede øl om overlevelse, og vand drak man kun til nøds.

I middelalderen blev halvdelen af byghøsten brugt til ølbrygning. Der var mange slags øl at vælge imellem. Øl med urter, stærke øl, øl der smagte af tjære og importerede øl. Glæden ved øl var så stor, at man ude i Europa talte om de fordrukne danskere.

Ølentusiast, historiker og vicedirektør i Den Gamle By, Allan Leth Frandsen, fører os igennem de mange århundredes dansk ølhistorie, og fortæller blandt andet om julefester med ”floder af stærkt øl”, ølgilder på Avernakø, påske- og julebryggens fødsel, bøder, der blev betalt med øl, afholdsbevægelsen, der paradoksalt øgede udbuddet af øl og forsøg på at standse brugen af ølkapsler

Vi byder på en god øl til aftenens foredrag.